L-Podcasts, Film and TV

L-Podcasts, Film and TV
Afbeelding uit de film I Can’t Think Straight

Ik kom zo nu en dan geweldige, leuke, lieve, informatieve, grappige podcasts tegen. Allemaal lesbisch georiënteerd door: lesbische thema’s, voor hoofdzakelijk lesbisch publiek, of door lesbische hosts. In elk geval, genoeg gayness te vinden in deze podcasts 😏.

Ik heb ook een paar leuke weetjes toegevoegd die je op de hoogte houden wat er te vinden is op film en TV-gebied over en met lesbische thema’s.

Don’t Ask Tig with Tig Notaro

Ontzettend grappige podcast waar Tig allerlei supergave gasten ontvangt met wie zij dan vragen van luisteraars beantwoordt. Je moet de antwoorden echter niet al te serieus nemen. De titel van de podcast waarschuwt daar al een beetje voor 😉.

Katie McGrath in ‘Dates’ – Erica and Kate (1×04)

Katie McGrath die een (‘angry’ 😅) lesbische vrouw speelt op een first date met een prachtige vrouw, gespeeld door de mooie Gemma Chang. Als Supercorp fan is dit een must see 😍🔥. Ik snap nu ook wel beter waar de Supercorp chemie vandaan komt 😏.

100 Percent Shipper

YouTube kanaal met video’s over lesbische films en TV-shows.

We Can Do Hard Things with Glennon Doyle

Glennon Doyle heb ik leren kennen door haar relatie en later huwelijk met de Amerikaanse voetbalster Abby Wambach. Hun relatie was een roman in real life wat mij betreft. Ik bedoel, de ‘christian mom’ Glennon met de stoere Abby, uhmmmm 😍. Glennon is echter veel meer dan dat. En na het lezen van haar boek Untamed, ben ik fan van haar.

Eerlijk gezegd ben ik dat boek alleen maar gaan lezen omdat ik wilde weten hoe haar relatie met Abby was ontstaan 😇. Maar het boek bleek veel meer dan dat, ze zegt echt goede dingen die mij (en velen) aan het denken zette. Deze podcast is een heerlijke voortzetting van haar inzichten, openhartigheid en eerlijkheid. En deze aflevering is echt geweldig met Brandi en Catherine Carlile. Van Untamed wordt een tv-serie gemaakt 😲🤩! Het boek Broken Horses van Brandi Carlile lijkt mij daar ook een zeer geschikte kandidaat voor. Wat een vrouw, wat een verhaal!

The Sapphic Book Review with Laura

Deze podcast van Laura is zo leuk doordat zij zulke goede interviews heeft met auteurs van lesbische fictie. Ze stelt vragen die ervoor zorgen dat haar gasten er op een positieve manier door verrast worden en daardoor jou de gelegenheid geeft ze écht iets beter te leren kennen. Ik vind het persoonlijk erg leuk om meer te weten over de auteurs van zoveel heerlijke boeken. In dit voorbeeld een aflevering met Eliza Lentzski, een van mijn favoriete auteurs.

Queery with Cameron Esposito

Leuke podcast met de komiek en actrice Cameron Esposito als host. Cameron heeft altijd geweldige gasten uit de gay community waar ze grappige, informatieve en onthullende gesprekken mee heeft.

Lesbians Who Write with Clare Lydon en T.B. Markinson

Als je wilt weten hoe het leven eruit ziet van Indie auteurs van lesbische fictie. Of hoe het in zijn werk gaat om in eigen beheer een boek te publiceren. Luister dan naar deze podcast. Clare en T.B. zijn beiden zeer bekende lesfic auteurs en goede vriendinnen. De podcast is daardoor naast informatief ook zo grappig door deze twee geweldige vrouwen. Clare met haar nuchtere Britse humor, en T.B. vind ik hilarisch doordat ze overal positief over probeert te zijn, maar het lukt niet altijd. En dat scheldt ze er soms lustig op los. Ik heb nog nooit iemand zo vaak ‘fuck’ op zo’n lieve manier horen gebruiken als scheldwoord 😂. I love these two!

Sapphic Underground

YouTube kanaal. Meer lesbisch dan dit wordt het eigenlijk niet 😁.

Dit is absoluut slechts voor de wetenschap 😏. Overigens ben ik niet geheel eens met Tessa. En er missen naar mijn mening een aantal mooie scènes uit films als When Night is Falling, Kiss Me, Fucking Amal, Desert Hearts, Imagine Me and You, enz.

Harper Bliss & Her Mrs

In deze podcast praat Harper Bliss en haar vrouw Caroline over haar schrijven, wat de status is van haar ‘work in progress’ en allerlei andere dingen rondom haar boeken en het schrijverschap. Ze kijken blijkbaar veel tv want ze hebben altijd veel (goede) tips over voornamelijk tv-series. Verder keuvelen ze over van alles en nog wat. Bijvoorbeeld over de boeken die Caroline heeft gelezen en over van alles en nog wat wat er zich in hun leven afspeelt. Ik luister er heel graag naar, ik moet ook vaak lachen om Harper die zo lekker kan mopperen over dingen en dan Caroline die haar zo nu en dan sust. Heel herkenbaar 😂. Deze podcast is voor mij ook een soort ASMR 😎.

De Lesbische Liga (Dutch)

Dit is een Nederlandse podcast met allerlei nieuws en wetenswaardigheden op lesbisch gebied. Televisiemaker Annefleur Schipper en 3FM-dj Vera Siemons kletsen gezellig over films en tv-series en nodigen altijd een leuke gast uit om over het gay leven te praten. Het is al het 5e seizoen voor de dames dus ze doen het goed 🪅🎉.

The Lesbian Review Podcast

The Lesbian Review is een geweldige lesfic review site. In deze podcast komen vele lesfic auteurs aan het woord over hun boeken en/of specifieke onderwerpen op het gebied van lesbian fiction. In deze aflevering praat Meghan O’Brien, de queen of lesbian eroticism, over het schrijven over seks.

To L and Back

Iedere lesbienne kent denk ik wel de tv-serie The L Word. Mocht dat niet zo zijn, of het is al een tijd geleden dat je het hebt gezien, dan biedt deze podcast een supergrappige uitkomst daarvoor. De podcast wordt gehost door Riese Bernard van Autostraddle.com – een expert op het gebied van The L Word, en schrijver en regisseur Carly Usdin.

Deze podcast zit boordevol trivia, grappen, speciale gasten, controversiële Jenny-takes, goede herinneringen en andere manieren waarop we ‘live and love’. Zo’n aanrader dit. Ik moest zo vaak zo lachen om deze twee, later komt er een andere guest host en dat vond ik persoonlijk iets minder. Briljant gedaan en ik werd weer helemaal enthousiast. Toen ik de serie na het luisteren weer ging kijken, vielen me toch ineens ook meer en andere dingen op.