The Killing Room – Gerri Hill

Verkrijgbaar via Bella Books

Poe, nou deze van Gerri Hill is me een tijdje bijgebleven. Het verhaal is best een typisch Gerri Hill verhaal; spannende storyline met een hartstochtelijke liefdesaffaire als parallel verhaal. Maar ik vond de clou wel heftig. Heftig in de zin van controversieel. En laat ik daar nou niet vies van zijn 😉. Dus al met al zeker voor mij weer een favoriet van Gerri.

Het verhaal begint met detective Jake McCoy die aan het herstellen is van een gebeurtenis tijdens haar werk waar zij fysiek en geestelijk van moet herstellen. Dat doet ze in haar huisje in de bossen waar ze door alles en iedereen met rust gelaten kan worden.

Psychologe Nicole Westbrook is op een wandelvakantie om te proberen bij te tanken van haar drukke baan als begeleider van mishandelde en misbruikte vrouwen. Wanneer ze verdwaalt komt ze per toeval Jake tegen die heerlijk in haar blootje van een hotspring ligt te genieten. De collega van Nicole had haar aanbevolen om zich eens te laten gaan, eens te genieten van bijvoorbeeld een one-night stand. Een blik op Jake en Nicole vindt die tip ineens een heel goed idee. Jake en Nicole blijken elkaar op dat vlak te hebben gevonden.

Maar daar moet het bij blijven want Nicole is wel uit de kast, maar alleen privé. Beroepsmatig moet zij haar reputatie beschermen en iemand als Jake kan zij daar niet bij gebruiken. Bij thuiskomst denkt ze alleen nog terug aan de ontmoeting met Jake als een plezierige herinnering. Ze denkt dat ze haar toch nooit meer zal zien.

Die ontmoeting komt er dus wel als Nicole bedreigd wordt en Jake op de zaak wordt gezet om te onderzoeken wie er achter de bedreigingen zit. De bedreigingen worden dusdanig gevaarlijk dat Nicole en Jake zo veel mogelijk bij elkaar zijn. De chemie tussen beiden is daardoor niet meer te houden en ze geven er aan toe. Al snel blijkt dat er veel meer is tussen Jake en Nicole en ondanks de moeilijke omstandigheden groeien ze steeds meer naar elkaar toe.

Door het onderzoek van Jake naar de bedreigingen, en moorden die zich inmiddels voordoen, ontdekt zij steeds meer wie erachter zit en waarom. Daar kan ik uiteraard niks over zeggen want dat zou een major spoiler zijn. Maar wat ik wel kan zeggen is dat ondanks dat het me steeds duidelijker werd hoe het zat, het toch een shock was te lezen hoe het werkelijk zat. En welk verhaal zich achter de daden verschool. Dát zie je niet zo vaak, dacht ik bij mezelf. En dat is een van de redenen waarom ik zo’n fan ben van Gerri Hill. Naast haar heerlijke schrijfstijl! Én de romantiek in haar boeken, niet te vergeten. Ok, en de seks 😉, hoewel dat nooit op de voorgrond staat. Dit is wat mij betreft een superaanrader.

Waardering: 5 uit 5.
, , , , , , ,

Geef een reactie